Dlaczego VW boi się Skody?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miron75
    Ambiente
    • 2008
    • 157

Zamieszczone przez voltar
    Tym sposobem doszliśmy od tematu dlaczego VW boi sie Skody do tematu dlaczego użytkownicy Skodby boją się swojego szefa ...

Zamieszczone przez miron75
    której ********* na premiach
    a to już jest czysty rasizm ...
    bez przesady... ale wyedytowałem skoro Cię to zabolało
    Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
    było: 111KM / 275NM
    jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• voltar
      L&K
      • 2009
      • 1107
      • Octavia II (1Z3)
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Tym sposobem doszliśmy od tematu dlaczego VW boi sie Skody do tematu dlaczego użytkownicy Skodby boją się swojego szefa ...

miron75 napisał/a:

Ależ nie musisz sie tłumaczyć ... ja myślę racjonalnie i wyraziłem po prostu swoje zdanie

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• miron75
        Ambiente
        • 2008
        • 157

miron75 napisał/a:

Ależ nie musisz sie tłumaczyć ... ja myślę racjonalnie i wyraziłem po prostu swoje zdanie

daruj sobie proszę
        Skoda Octavia II 1.9 BXE. 2006/12
        było: 111KM / 275NM
        jest: 143KM / 310NM

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

a nie sądzićie jednak, że taki zwrot "że skoda jest za dobra" to jest jak zakamuflowane team orders?, po prstu skoda będzie nadal skoda - ale będzie w cenie VW skoro ma tak dobra opinie a ludzie chcą za to płacić - okres promocji dobiegł końca, zaczyna się porządne zarabianie :lol:

Zamieszczone przez loyd
          I teraz WV chce zrobić z tego bidaklasę - ja dziękuję.
          na szczęście nic nie muszę udowadniać samochodem - z równą ochotą wsiadam do OII co i do 13 letniej Toyoty corolli :-) - a mój synek nawet woli Toyotę :szeroki_usmiech
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• voltar
            L&K
            • 2009
            • 1107
            • Octavia II (1Z3)
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Jac_ek
            a nie sądzićie jednak, że taki zwrot "że skoda jest za dobra" to jest jak zakamuflowane team orders?,
            To jest to o czym caly czas pisze. Bedzie odwrotnie od zapowiedzi managera VW , wartosc marki Skoda wzrosnie. Wiec cieszcie sie Ci ktorzy juz kupiliscie ... tanio juz było

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

To jest to o czym caly czas pisze.
              rzeczywiście, gdzieś mi to umknęło, ale

Jak dla mnie to ta polityka VW nazywa sie mydlenie oczu i ma na celu zwiekszenie profitow z brandu Skoda nawet kosztem zmniejszenia sprzedazy. Czyli w mysl zasady mniej a drozej .
              niekoniecznie bedzie mniejsza sprzedaż - bo właśnie weszła OII TOUR - biednie ale gabaryty te same - a jak komus potrzeba więcej to i można na allegro dokupić brakujące fanty ;-)

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Szkoda - jeśli sądzisz że w korporacjach liczy się tylko zysk to jesteś w dużym błędzie.
                być może, też pracuję w korpo i to co piszecie to jakiś kosmos dla mnie... na szczęście :szeroki_usmiech
                (a szef w ogóle nie ma samochodu i chyba też prawa jazdy, więc nie trzeba się przejmować, że ma się lepszy :lol: co to w ogóle jest za bzdura :?: :!: :lol: )
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

A co to znaczy "lepszy" samochód? Lepszej (wyższej) klasy, drozszy, lepiej wyposażony? Śmieszne jest troszkę to co mówicie bo okazuje się, że mam auto lepsze(?) niż otaczający mnie kierownicy (jeżdzący Octaviami O2FL) i porównywalne z dyrektorem (korzystającym z Superba 2)...
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Jac_ek
                    RS
                    • 2009
                    • 1733

Zamieszczone przez Agamek12
                    A co to znaczy "lepszy" samochód?
                    lepszy to jest taki, który komuś według jego subiektywnych kryteriów bardziej odpowiada. Nie chodzi tu bynajmniej o żadną obiektywna ocenę a o subiektywne odczucia - i tym sposobem każdy z nas może mieć najlepszy samochód i wszyscy możemy mieć inne samochody.

Komentarz

• voltar
                      L&K
                      • 2009
                      • 1107
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Spokojnie do polskich warunków można uprościć że lepszy znaczy droższy.

[ Dodano: Pią 22 Paź, 10 10:15 ]
                      Zamieszczone przez szkoda
                      być może, też pracuję w korpo i to co piszecie to jakiś kosmos dla mnie... na szczęście
                      u mnie o tyle jest dobrze ze tak jak duża jest firma tak też duży jest firmowy parking i czasami trzeba lat by szef zauważył czym jeździ pracownik.

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

Spokojnie do polskich warunków można uprościć że lepszy znaczy droższy.
                        Taaaa... Przecież każdy Ci powie, ze 10-letni Passat B5FL jest lepszy od nowej O2...
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• voltar
                          L&K
                          • 2009
                          • 1107
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BZB 1.8 TSI 160 KM

Taaaa... Przecież każdy Ci powie, ze 10-letni Passat B5FL jest lepszy od nowej O2...

Ale ja nie mówię o każdym potencjalnym buraku z ulicy tylko o ludziach np z mojej firmy którzy sa na tyle inteligentni że umieją odróżnić używane przez wiele lat auto od nowej Octavii z salonu i jeżeli chcą to ocenią ile na to musiałeś wydać.

Komentarz

• PiterNZ
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 389

Panowie. Nic nie można uprościć tylko zawsze trzeba się wczuć w konkretną sytuację.
                            Szef tez się dowie szybciutko, życzliwi doniosą błyskawicznie.

Oczywiście nie można uogólniać ale ostrożność radzę zachować.

Uwierzcie mi, że rozmowy z niektórymi szefami są potem naprawdę nieciekawe.
                            Nawet oni nie są dumni dlatego polecenia dostawałem w takich sytuacjach w 4 oczy.

Personalny
                            P.S. Jedynym wyjątkiem jest moja obecna firma ale tam Skoda Octavia II nie robi żadnego wrażenia ))))) W każdym razie wyraz na twarzy kolegi bezcenny )))

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Zamieszczone przez PiterNZ
                              Panowie. Nic nie można uprościć tylko zawsze trzeba się wczuć w konkretną sytuację.
                              Szef tez się dowie szybciutko, życzliwi doniosą błyskawicznie.

Oczywiście nie można uogólniać ale ostrożność radzę zachować.

Nawet oni nie są dumni dlatego polecenia dostawałem w takich sytuacjach w 4 oczy.

Personalny
                              P.S. Jedynym wyjątkiem jest moja obecna firma ale tam Skoda Octavia II nie robi żadnego wrażenia ))))) W każdym razie wyraz na twarzy kolegi bezcenny )))
                              No to jest już ciężkie przegięcie. Ja to kupiłem O2 tak prewencyjnie - na wszelki wypadek. Pewnie, że było by gadanie, ale suma sumarum na tym by się skończyło. Nie wyobrażam sobie wyciągania jakichś konseklwencji z powodu, że pracownik kupił sobie passta.

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez PiterNZ
                                :shock:

Zamieszczone przez loyd
                                Ja to kupiłem O2 tak prewencyjnie - na wszelki wypadek. Pewnie, że było by gadanie, ale suma sumarum na tym by się skończyło.
                                :shock:
                                saport techniczny baj DGW
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm
                                no i nie ma :-)

Komentarz

• voltar
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1107
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez loyd
                                  Nie wyobrażam sobie wyciągania jakichś konseklwencji z powodu, że pracownik kupił sobie passta.
                                  No pewnie ze nie wprost , ale tak jak juz ktos pisal mozesz dostac mniejsza premie , podwyzke itp. Ludzie w naszym kraju maja jakas cholernie wrazliwa psychike i zakup nowego auta przez kolege/ sasiada itp oddzialywuje na nich albo wprost albo jakos podprogowo
                                  JA nie mam z tym problemu bo to mocno dziwne jest zeby sie urkywac przed swiatem ze sie sobie cos kupilo...

Komentarz

• Jac_ek
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 1733

to ze rożnie się traktuje ludzi w rożnych samochodach to jest norma. Pomyślcie sobie tak: macie remont kuchni w domu i na rozmowę o cenie za wykonanie remontu podjeżdża koleś około 25-30 lat najnowszym lexusem - w momencie kiedy wam poda cenę za usługę 100% ludzi pomyśli no to ładnie przestrzelił z ceną cwaniaczek - nie dziwne ze stać go na lexusa. I ta sama sytuacja tyle ze koleś podjeżdża np 10 letnim Passatem, cena ta sama a wnioski ?

Komentarz

• phoneman
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3374
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jac_ek, Przez takie coś pozbyłem się Mercedesa C-klasse i kupiłem Octavie
                                      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

Pracuję...